donderdag 20 juni 2013

Plan om sluipverkeer Scharwoude te weren.

Inwoners van Scharwoude vrezen het ergste als de oostelijke op- en afrit naar de A7 nabij dit dorp een stuk naar het zuiden wordt verplaatst.
Op eigen initiatief heeft men een alternatief plan voor de verkeersafwikkeling gemaakt, in de hoop sluipverkeer zo veel mogelijk te weren.  

Scharwoude heeft hier al jaren last van, verkeer dat zich een kortere weg vindt naar Hoorn door het dorp en over de dijk, dat vaak te snel rijdt.                                         
 In het alternatieve voorstel blijft de oude oprit liggen, maar wordt deze aangesloten op de Venneweg richting Hoorn. Zo kan verkeer van en naar deze stad beter doorstromen. De weg richting Hulk wordt in dat scenario afgesloten. Voor de Scharwoude zelf zou in de spits een in rijverbod moeten gaan gelden voor doorgaand verkeer.
Ook het gedrag van de weggebruikers is aan de orde gesteld, de vreselijke snelheden die het verkeer op de dijk en in Scharwoude halen, zijn geen incidenten maar een structureel probleem, hierbij werd gevraagd voor meer handhaving in controles.


Wethouder Wijnker kon alleen toezeggen dat hij dit bij de betrokkenen zoals Projectburo N23, Rijkswaterstaat en Hoogheemraadschap HN onder de aandacht zal brengen. Over de afsluiting van de Venneweg kon hij mededelen dat in eerdere plannen ook al een saan de orde was gekomen, maar door allerlei redenen is verworpen, maar niet schieten is mis is dan het credo. Betreffende de snelheden in Scharwoude kon hij dat betitelen als een eeuwig terugkerend probleem. Maar laten we er nu eens iets aan doen, is het geluid uit de politiek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten