woensdag 15 januari 2014

Ophef verhuiskosten Meerzicht Scharwoude.

Dit onderwerp heeft nogal wat stof doen opwaaien in de raadsvergadering van 13 januari jl.
Hebben de bewoners van dit complex nu wel of geen recht op een verhuisvergoeding??  Een gemakkelijke vraag zou men denken dit bevestigend dan wel ontkennend beantwoord kan worden. Echter zo simpel lag dit niet wat bleek uit de pittige discussies die dit mee zich meebracht.
Met het initiatiefvoorstel van de OKe partij als aanleiding en de onduidelijke communicatie via een mail en een informatiebijeenkomst die hieraan ten grondslag lagen in het verleden, zou dit een toegezegde regeling zijn voor de toekomstige sloop van dit complex.
Of dit nu wel of niet is gezegd doet het er volgen Gemeente Belangen eigenlijk niet meer toe, want er is geen naslagwerk te vinden van de informatiebijeenkomst en is het dus een welles nietes spelletjes geworden.
Echter om te spreken van verkiezingsretoriek, zoals dat vanuit de coalitie en de PvdA en W-K partij naar voren gebracht werd, daar kunnen we niet eens zijn. Dit hele verhaal is namelijk al vanaf mei 2013 aangekaart binnen de commissies, dus ver en ver voor de verkiezingen.

Duidelijk is wel dat deze hele gang van zaken geen schoonheidsprijs op het sociale vlak en binnen de communicatie verdient, daarom heeft Gemeente Belangen Koggenland het initiatiefvoorstel ondersteund.
De gemeente en de andere partijen naast de OKe en GBK zouden eigenlijk hun goede wil moeten tonen voor de mensen die door de komst van de sloopkogel hun heil elders dienden te zoeken, nu worden opgezadeld met extra hoge kosten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten